Å være pårørende til en med spiseforstyrrelse: En krevende reise og hvordan vi kan hjelpe
Å være pårørende til en som sliter med spiseforstyrrelser kan være en utfordrende og følelsesmessig krevende opplevelse. Hos Gillon Klinikken forstår vi at spiseforstyrrelser påvirker ikke bare den enkelte, men også deres nærmeste. Vi er her for å tilby den støtten og veiledningen du og din familie trenger.
Kan jeg bli frisk av en overspisingslidelse?
Kan jeg bli frisk av en overspisingslidelse?
Overspisingslidelse (BED, binge eating disorder) er den mest utbredte, men samtidig minst omtalte spiseforstyrrelsen. Lidelsen kan ramme alle kroppstyper og vektklasser, selv om forskning viser en høyere forekomst blant personer med overvekt. Mange som lider av overspisingslidelse er ikke klar over problemet sitt. Ofte har de prøvd utallige slankekurer eller livsstilsendringskurs, som sjelden gir langvarig effekt og kan forverre selvfølelsen. Dette skyldes at slike kurs ofte ikke adresserer kjernen av lidelsen, men heller fokuserer på symptombehandling.
Så, kan man bli frisk av overspisingslidelse? Svaret er ja – men det krever riktig behandling, kompetanse, tilnærming og støtte.
Kan man bli frisk fra en spiseforstyrrelse?
Kan man bli frisk fra en spiseforstyrrelse?
Du har kanskje hørt noen si at man aldri kan bli helt frisk fra spiseforstyrrelser? Eller kanskje du selv lider av en spiseforstyrrelse og ikke har troen på at du noen gang vil bli frisk? Dessverre finnes det mange myter om spiseforstyrrelser og en av sier at det ikke er mulig å bli frisk. Dette stemmer absolutt ikke.
Det er 100% mulig å bli frisk, men det er ikke enkelt. Det er en krevende prosess full av oppturer og nedturer. Noen bruker mange år på å bli frisk og noen opplever å få tilbakefall, men det er mulig!